Euro round-up: Spanien vs Kroatien

16 juni
Euro round-up: Spani... image

Spanien kan gå långt i Eurocupen

Valet av Luis de la Fuente har rensat upp sina tvivel på ett spektakulärt sätt. La Roja har slagit Kroatien 3-0, något som inte är lätt att uppnå, med en mycket komplett match där han visste hur han skulle göra vad han var tvungen att göra vid rätt tidpunkt.

Tyst Start och Masterstroke

Spanien började lugnt, delade besittning med Kroatien i början, och bröt matchen när Morata gjorde mål på sin första chans. Detta mål öppnade poängen och följdes av målen för Fabi Xjn Ruiz, med ett bra mål, och Dani Carvajal i första halvlek. Inom 45 minuter hade Spanien slagit i tabellen och tystat de 50 000 kroatiska supportrarna.

Oklanderlig Prestanda

Spanien fungerade perfekt på sin debut i Tyskland. Unai Sim XNN var mycket framgångsrik i de klara ankomsterna från Kroatien, och sådana positiva saker sågs som återföreningen med Moratas mål, vätskeanslutningen på högerkanten mellan Carvajal och Lamine och känslan av att någon spelare kan komma in när som helst utan att sänka lagets nivå.

Lamine Yamal Demonterar Kroatien

Borta är också svårigheten att markera som fördömde oss i Qatar. Denna prestation ger anledning att lita på detta lag som avgörande har besegrat den svåraste motståndaren i sin grupp och återvunnit sin plats bland favoriterna i detta europeiska mästerskap.

För minnet finns debuten av den yngsta fotbollsspelaren i historien i ett em, Lamine Yamal. Vid 16 års ålder var hans debut långt ifrån ett vittnesmål. Den av Rocafonda, starteren, var en plåga för Kroatien, som inte visste hur man skulle innehålla den unga spanjoren. Dessutom blev han också den yngste som gav en assist. Ytterligare två poster för din samling.

Kommande Utmaningar

Framåt är Italien och Albanien, matcher som Spanien kommer att möta med lugnet i kudden som skapas idag, med de tre första poängen och tre mål som får La Roja att flyga. En enorm glädje för de 12 000 spanska fansen som förflyttades till de olympiska spelen i Berlin, som skanderade med ol XXS la Rojas pjäser och kärleksfullt avskedade Morata när han var tvungen att bytas ut mot en stroke. Runda debut för Spanien.