Real Madrid vinner den 15 e Europacupen

2 juni
Real Madrid vinner d... image

Triumf på Wembley

Real Madrid blev mästare i den 15: e Europacupen genom att besegra Dortmund på Wembley. Även om det tyska laget hade fler och bättre möjligheter att göra mål, lyckades de inte göra dem konkreta, vilket kostade dem nederlaget. Carvajals mål i 74: e minuten var avgörande och vände matchen till Madrids fördel.

Första halvlek dominerad av Dortmund

Real Madrid, som anses vara favoriter, visade ett långsamt och förutsägbart spel. Dortmund, som hade eliminerat PSG, visste hur man möter Los blancos och dominerade fysiskt i mittfältet och försvaret. Under de första 15 minuterna hade Dortmund fyra klara målchanser och räddade Madrid tack vare stolpen, Courtois och bristen på tyskt mål.

Vinicius isolerade drag var Real Madrids enda svar i första halvlek. Det vita laget misslyckades med att skjuta mellan de tre pinnarna, medan Dortmund fortsatte att generera chanser, till exempel ett Sabitzer-Skott som avleddes av Courtois. Den bästa nyheten för Madrid var att komma fram till halvtid utan mål mot.

Strategibyte i andra halvlek

Ancelotti ändrade strategin genom att placera Kroos som mittfältare och flytta Camavinga till en sidolinje, vilket gav Madrid större kontroll över bollen. Även om Dortmund fortfarande skapade fara, satte Carvajals mål i 74: e minuten Madrid framåt, vilket förändrade matchens dynamik.

Vinicius mål och Dortmunds avbokning

Med Carvajals mål kom Madrid in i matchen. Kobel undvek flera klara chanser, men han kunde inte förhindra Vinicius 0-2 efter en passning från Bellingham i 82: e minuten. Dortmund försökte reagera och gjorde mål, men målet blev inte tillåtet för offside. Med segern säkrad firade Real Madrid sin 15: e Europacup, med hyllningar till nyckelspelare som Kroos, Modric och Vinicius.