Twee gearresteerd op de plaats van een overval in Alicante

Vermeende dieven verstopten zich in een kast en douchecabine nadat ze waren gewaarschuwd door een buurman. De nationale politie heeft twee mannen gearresteerd die werden betrapt in een huis in Alicante dat ze naar verluidt op het punt stonden te beroven.

Mannen gearresteerd op plaats delict in Alicante

De gebeurtenissen vonden plaats op 30 maart, toen leden van de Civiele Veiligheidsbrigade van de Provinciale Politie van Alicante reageerden op een bericht waarin een beller op 091 meldde dat er was ingebroken in het huis van haar buren.

Volgens deze burger probeerde ze, toen ze een harde klop hoorde komen van de overloop, door het kijkgaatje te kijken naar wat er gebeurde, maar iemand deed het dicht en liet haar niet zien wat er gebeurde. Na een paar minuten probeerde ze erachter te komen wat er was gebeurd. Deze keer merkte ze dat de deur van de buren openstond. Dat verbaasde haar toen ze zich herinnerde dat ze op dat moment weg waren, dus besloot ze 091 te bellen.

Toen ze ter plaatse kwamen, merkte de politie dat de deur al gesloten was en het slot op de vloer kapot was, dus gingen ze verder met het doorzoeken van het huis, waar ze twee mannen aantroffen, 27 en 29 jaar oud, verstopt respectievelijk in een kast en in een douchecabine.

Door de medewerking van burgers en het snelle optreden van de politie werden arrestanten gepakt voordat ze het misdrijf konden plegen. De Nationale Politie raadt dan ook aan om bij constatering van welke vorm van misdrijf dan ook 091 te bellen.