Menestyksen historia - Vadim Nay

Vadim Nay muutti Costa Blancalle nuorena pienellä rahalla. Nykyään nuori saksalainen yrittäjä on Alicante Real Estaten toimitusjohtaja ja yhteistyökumppani – menestystarina suoraan kuvakirjasta

Työ siellä missä muut lomailevat. Vadim Naylle tämä on ollut hänen uusi arki viimeiset seitsemän vuotta. „muutin Torreviejaan taskussani vain 1 000 euroa,” sanoo dynaaminen nuori yrittäjä. Heinäkuu 2017: Etelä-Costa Blancan rantakaupungissa oli iloa, hälinää ja iloa. Kuten joka kesä, kun lomailijat Espanjasta ja ympäri maailmaa juhlivat aurinkoa, merta ja hiekkaa Espanjan Välimeren rannikolla.

“Olin nuori,” sanoo Vadim, “ja aloin juuri juhlia!” Hänen säästönsä olivat pian poissa. Vadim etsi työtä. “Voisin aloittaa nurkan takana olevasta supermarketista, lajitella hyllyt, tehdä säilytystilaa muutamalla eurolla käsillä.” Se oli hänelle hänen elämänsä vaikeinta aikaa. Mutta hän ei katu mitään ja tietää; tänään omasta kokemuksestani: „Minulta kysytään usein, eikö maastamuutto ole vaikeaa. Kannustan sitten ihmisiä ottamaan riskejä mukavuusalueeltaan. Voit palata askeleen taaksepäin milloin tahansa. Mutta kun nautit jostain, sinun on mentävä eteenpäin.”

Takaisin. Ensimmäisestä myyjän palkastaan Vadim siirsi 30 euroa ja meni kasinolle pokeriturnaukseen. “Pelaan shakkia ja pokeria,” hän sanoo. Molemmat harjoittavat loogista ja strategista ajattelua. Sattuman voimaa vastaan, sillä onneakin voi laskea ja pokeri on myös edistynyt todennäköisyysteoria. Vadim on yksi parhaista pelaajista. Johtopäätös? Hän sijoittui ykköseksi, voitti cupin ja 1200 euron palkinnon. “Soitin supermarkettiin ja peruutin sen.“

Alicanten kiinteistöt

Vadim tajusi nopeasti, että Costa Blancan kiinteistömarkkinat ovat koko alueen talouden moottori. “Kyllä, Marbella ja Costa del Sol, myös Baleaarit ovat ylihinnoiteltuja, mutta Costa Blancalta voi verrata erittäin mukavia asuntoja puoleen hintaan.” Vastauksena paikallisille välittäjille esittämiinsä hakemuksiin hän sai vain yhden tarjouksen, vaikkakin "pahimmilla mahdollisilla ehdoilla". Hänen arvionsa: "Toki, tuskin puhuin espanjaa tuolloin, vain ´Buenos días´ ja ´Una Cerveza por favor”. Mutta saksa, sujuvasti englantia ja venäjää, hänen isovanhempansa tulivat Venäjältä. “Se oli hyvä tukikohta minulle!“

Nyt saksalainen emigrantti oli nousussa. Vain vuosi virastossa, jossa hän myi ensimmäiset kiinteistönsä. Sitten hän perusti kiinteistöportaalin Internetiin tietotekniikan tutkijan kanssa. Loppujen lopuksi: “Puhuin nyt espanjaa ja tunsin Espanjan kiinteistömarkkinat.“

Hänen tapaamisensa La Matassa sijaitsevan Alicante Real Estaten perustajan Rainer Schmitzin kanssa oli ratkaiseva. Onnekas sattuma, kuten Vadim analysoi. “Keskityin loma-asuntojen vuokraamiseen.” Kukoistavat markkinat Costa Blancalla, itse asiassa koko Espanjassa. "Aloitimme kuudella kiinteistöllä, tänään meillä on tarjolla yli 350 asuntoa, taloa ja luksushuvilaa, joista huolehdimme itse.” Alicante Holiday on eteläisen Costa Blancan markkinajohtaja ja monopoli loma-asuntojen suhteen. “Alicante Holiday -tiimimme kokoaa yhteen ammattilaiset, jotka ovat erikoistuneet lyhyt- ja keskipitkän oleskelun lomavuokrauksiin, taloihin ja luksushuviloihin,” hän selittää käsitteen. “Päätavoitteemme on tarjota asiakkaillemme paras mahdollinen oleskelu, jotta he voivat tuntea olonsa mukavaksi ja tutustua alueeseen kuin paikallinen.”

Paljon työtä, ei lomaa: Vadim oli kiireinen 24 tuntia vuorokaudessa seitsemänä päivänä viikossa ja vei projektia eteenpäin. Hänen sitoutumisensa kannatti.

"Tänään olen Alicante Real Estaten toimitusjohtaja ja osakas", hän iloitsee. Käsi kädessä Rainer Schmitzin kanssa yritys laajeni, johon kuuluu nykyään myös teollisuuspesula (EcoBlanco) hotelleille ja ravintoloihin sekä Alicante Auto, äskettäin avattu autoliike saksalaisen mekaanikkomestari Lars Kunzen kanssa. "Luotamme nopeuteen, luottamukseen ja luotettavuuteen!"

Liiketoiminnan luvut puhuvat puolestaan. Neljällä toimistolla Torreviejassa ja La Zeniassa yritys kaksinkertaisti liikevaihtonsa vuodessa 1,5 miljoonasta 3 miljoonaan euroon. "Haluamme säilyttää tämän kasvun", Vadim toteaa. Sivukonttorit suunnitellaan Valenciaan, Barcelonaan ja Mallorcalle. "Haemme myös sijoittajia rakentamiseen." Hänen mottonsa: "Mitä nopeampi olet, sitä nopeammin asiakas valitsee sinut!"

Vadim ei ole menettänyt otettaan todellisuudesta. – Toimitusjohtajina me tuskin maksamme itsellemme mitään, vaan sijoitamme kaikki voitot takaisin liiketoimintaan.” Yritys on myös ja erityisesti asemoitunut erinomaisesti sosiaalisissa verkostoissa, Vadimin heikkous. Olipa kyse rullista, kilpailuista tai lyhyistä videoista: "Olemme verkottaneet kotisivumme Telegramin kanssa, olemme erittäin aktiivisia Facebookissa, YouTubessa, TikTokissa ja Instagramissa."

Hyvä sisältö on tärkeää strategiselle verkkonäkyvyydelle. Nähdäksesi tarvitset laadukasta sisältöä sosiaalisen median läsnäoloon, suhdetoimintaan ja uusien asiakkaiden hankkimiseen sekä pitkäjänteisen asiakasuskollisuuden varmistamiseen.

Seitsemän ulkomailla vietetyn vuoden jälkeen Vadim Nay tiivistää asian omasta kokemuksestaan: "Toivon, että kun ihmisillä on unelma, he pääsevät eteenpäin!"