Geschiedenis van succes - Vadim Nay

Vadim Nay emigreerde op jonge leeftijd met weinig geld naar de Costa Blanca. Vandaag is de jonge Duitse ondernemer de algemeen directeur en partner van Alicante Real Estate - een succesverhaal rechtstreeks uit een prentenboek

Werk waar anderen op vakantie gaan. Voor Vadim Nay is dit de afgelopen zeven jaar zijn nieuwe dagelijkse leven geweest. “Ik emigreerde naar Torrevieja met slechts 1.000 euro op zak,” zegt de dynamische jonge ondernemer. Juli 2017: Er was gejuich, drukte en vrolijkheid in de badplaats aan de zuidelijke Costa Blanca. Zoals elke zomer, wanneer vakantiegangers uit Spanje en de rest van de wereld genieten van zon, zee en strand aan de Spaanse Middellandse Zeekust.

“Ik was jong,” zegt Vadim, “en ik ben net begonnen met feesten!” Zijn spaargeld was snel op. Vadim zocht een baan. “Ik zou kunnen beginnen in de supermarkt om de hoek, de schappen sorteren, opslag maken, voor een paar euro bij de hand.” Het was voor hem de moeilijkste tijd van zijn leven. Maar hij heeft nergens spijt van en weet; vandaag uit eigen ervaring: “Mij wordt vaak gevraagd of het niet moeilijk is om te emigreren. Vervolgens moedig ik mensen aan om risico's uit hun comfortzone te halen. U kunt op elk moment een stap terug gaan. Maar als je ergens van geniet, moet je vooruit.”

Flashback. Van zijn eerste salaris als winkelbediende sluisde Vadim 30 euro om en ging naar het casino voor een pokertoernooi. “Ik speel graag schaak en poker” hij zegt. Beide trainen logisch en strategisch denken. Tegen de macht van het toeval in, want geluk kan ook worden berekend en poker is ook een geavanceerde waarschijnlijkheidstheorie. Vadim is een van de topspelers. Conclusie? Hij pakte de eerste plaats, won de beker en de hoofdprijs van 1.200 euro. “Ik heb de supermarkt gebeld en afgezegd.”

Alicante Vastgoed

Vadim realiseerde zich al snel dat de vastgoedmarkt aan de Costa Blanca de economische motor is van de hele regio. “Ja, Marbella en de Costa del Sol, ook de Balearen zijn te duur, maar aan de Costa Blanca kun je in vergelijking heel mooie woningen kopen voor de helft van de prijs.” Op zijn sollicitaties bij lokale makelaars kreeg hij slechts één bod, zij het “tegen de slechtst mogelijke voorwaarden”. Zijn oordeel: “Natuurlijk sprak ik toen nauwelijks Spaans, alleen ´Buenos días´ en ´Una Cerveza por favor”. Maar Duits, vloeiend Engels en Russisch, zijn grootouders kwamen uit Rusland. “Dat was een goede basis voor mij!”

Nu zat de Duitse emigrant in de lift. Slechts een jaar bij het bureau, waar hij zijn eerste eigendommen verkocht. Daarna richtte hij samen met een computerwetenschapper een vastgoedportaal op internet op. Immers: “Ik sprak nu Spaans en ik kende de Spaanse vastgoedmarkt.”

Zijn ontmoeting met Rainer Schmitz, de oprichter van Alicante Real Estate in La Mata, zou doorslaggevend zijn. Een gelukkig toeval, analyseert Vadim. “Ik heb me gericht op de verhuur van vakantiehuizen.” Een bloeiende markt aan de Costa Blanca, eigenlijk heel Spanje. "We zijn begonnen met zes panden, vandaag hebben we meer dan 350 appartementen, huizen en luxe villa's te bieden die we zelf verzorgen.” Alicante Holiday is marktleider en monopolist aan de zuidelijke Costa Blanca als het gaat om vakantieappartementen. “Ons Alicante Holiday-team brengt professionals samen die gespecialiseerd zijn in vakantieverhuur, huizen en luxe villa's voor korte en middellange verblijven,” hij legt het concept uit. “Ons belangrijkste doel is om onze klanten het best mogelijke verblijf te bieden, zodat ze zich op hun gemak kunnen voelen en de regio kunnen verkennen als een local.”

Veel werk, geen vakantie: Vadim was 24 uur per dag, zeven dagen per week bezig om het project vooruit te helpen. Zijn inzet heeft zijn vruchten afgeworpen.

"Vandaag ben ik de algemeen directeur en partner van Alicante Real Estate", zegt hij blij. Hand in hand met Rainer Schmitz breidde het bedrijf uit, dat tegenwoordig ook een industriële wasserij (EcoBlanco) voor hotels en restaurants omvat, evenals Alicante Auto, een onlangs geopende autodealer met de Duitse meestermonteur Lars Kunze. "Wij gaan voor snelheid, vertrouwen en betrouwbaarheid!"

De bedrijfscijfers spreken voor zich. Met vier vestigingen in Torrevieja en La Zenia verdubbelde het bedrijf zijn omzet in één jaar tijd van 1,5 naar 3 miljoen euro. "We willen deze groei vasthouden", stelt Vadim. Er zijn vestigingen gepland in Valencia, Barcelona en Mallorca. “Ook voor de bouw zoeken we investeerders.” Zijn motto: “Hoe sneller je bent, hoe sneller de klant voor jou kiest!”

Vadim heeft zijn greep op de werkelijkheid niet verloren. “Als zaakvoerders betalen we onszelf nauwelijks iets uit, maar investeren we alle winst terug in de zaak.” Het bedrijf heeft zich ook en vooral uitstekend gepositioneerd in de sociale netwerken, een zwak punt van Vadim. Of het nu gaat om reels, wedstrijden of korte video's: "We hebben onze homepage genetwerkt met Telegram, we zijn zeer actief op Facebook, YouTube, TikTok en Instagram."

Goede content is belangrijk voor een strategische online aanwezigheid. Om gezien te worden, hebt u kwaliteitsinhoud nodig in uw aanwezigheid op sociale media, in public relations en om nieuwe klanten te werven en klanten op lange termijn te binden.

Na zeven jaar in het buitenland vat Vadim Nay het samen uit zijn eigen ervaring: "Ik zou willen dat wanneer mensen een droom hebben, ze vooruit zullen gaan!"