Framgångshistoria - Vadim Nay

Vadim Nay emigrerade till Costa Blanca i ung ålder med lite pengar. Idag är den unga tyska entreprenören verkställande direktör och partner för Alicante Real Estate - en framgångssaga direkt ur en bilderbok

Arbeta där andra semester. För Vadim Nay har detta varit hans nya vardag de senaste sju åren. “Jag emigrerade till Torrevieja med bara 1 000 euro i fickan,” säger den dynamiska unga entreprenören. Juli 2017: Det var jubel, liv och munterhet i strandstaden på södra Costa Blanca. Som varje sommar, när semesterfirare från Spanien och runt om i världen firar solen, havet och sanden på Spaniens Medelhavskust.

“Jag var ung,” säger Vadim, “och jag har precis börjat festa!” Hans besparingar var snart borta. Vadim sökte jobb. “Jag kunde börja i snabbköpet runt hörnet, sortera hyllorna, göra förvaring, för några euro till hands.” Det var den svåraste tiden i hans liv för honom. Men han ångrar ingenting och vet; idag av egen erfarenhet: “Jag får ofta frågan om det inte är svårt att emigrera. Jag uppmuntrar sedan människor att ta risker utanför sin komfortzon. Du kan gå tillbaka ett steg när som helst. Men när du tycker om något måste du gå framåt.”

Återblick. Från sin första lön som butiksbiträde avledde Vadim 30 euro och gick till kasinot till en pokerturnering. “Jag gillar att spela schack och poker,” han säger. Båda tränar logiskt och strategiskt tänkande. Mot slumpens makt, för tur kan också räknas ut och poker är också en avancerad sannolikhetsteori. Vadim är en av toppspelarna. Slutsats? Han tog förstaplatsen, vann cupen och priset på 1 200 euro. “Jag ringde till snabbköpet och avbokade det.”

Alicante fastigheter

Vadim insåg snabbt att fastighetsmarknaden på Costa Blanca är hela regionens ekonomiska motor. “Ja, Marbella och Costa del Sol, Balearerna är också överprissatta, men på Costa Blanca kan man i jämförelse köpa mycket fina fastigheter för halva priset.” Som svar på sina ansökningar till lokala mäklare fick han bara ett erbjudande, om än “på sämsta tänkbara villkor”. Hans bedömning: “Visst, jag pratade knappt spanska på den tiden, bara ´Buenos días´ och ´Una Cerveza por favor”. Men tyska, flytande engelska och ryska, hans morföräldrar kom från Ryssland. “Det var en bra bas för mig!”

Nu var den tyska emigranten på uppgång. Bara ett år på byrån, där han sålde sina första fastigheter. Sedan grundade han en fastighetsportal på Internet med en datavetare. När allt kommer omkring: “Jag pratade spanska nu och jag kände till den spanska fastighetsmarknaden.”

Hans möte med Rainer Schmitz, grundaren av Alicante Real Estate i La Mata, skulle bli avgörande. Ett lyckligt sammanträffande, som Vadim analyserar. “Jag fokuserade på semesterhusuthyrning.” En blomstrande marknad på Costa Blanca, faktiskt hela Spanien. "Vi började med sex fastigheter, idag har vi över 350 lägenheter, hus och lyxvillor att erbjuda som vi sköter själva.” Alicante Holiday är marknadsledare och monopolist på södra Costa Blanca när det kommer till semesterlägenheter. “Vårt Alicante Holiday-team samlar proffs specialiserade på semesteruthyrning, hus och lyxvillor för korta och medelstora vistelser,” han förklarar konceptet. “Vårt huvudmål är att erbjuda våra kunder den bästa möjliga vistelsen så att de kan känna sig bekväma och utforska regionen som en lokal.”

Mycket arbete, ingen semester: Vadim var upptagen 24 timmar om dygnet, sju dagar i veckan, för att driva projektet framåt. Hans engagemang gav resultat.

"Idag är jag verkställande direktör och partner för Alicante Real Estate", säger han glatt. Hand i hand med Rainer Schmitz expanderade företaget som idag även omfattar en industritvättstuga (EcoBlanco) för hotell och restauranger samt Alicante Auto, en nyligen öppnad bilaffär med den tyske mekanikermästaren Lars Kunze. "Vi förlitar oss på snabbhet, förtroende och pålitlighet!"

Affärssiffrorna talar för sig själva. Med fyra kontor i Torrevieja och La Zenia fördubblade företaget sin omsättning på ett år från 1,5 till 3 miljoner euro. "Vi vill behålla den här tillväxten", konstaterar Vadim. Filialer planeras i Valencia, Barcelona och Mallorca. "Vi söker också investerare för byggande." Hans motto: "Ju snabbare du är, desto snabbare väljer kunden dig!"

Vadim har inte tappat greppet om verkligheten. ”Som verkställande direktörer betalar vi knappt något till oss själva, utan investerar tillbaka all vinst i verksamheten.” Företaget har också och särskilt positionerat sig utmärkt i de sociala nätverken, en svaghet hos Vadim. Oavsett om rullar, tävlingar eller korta videor: "Vi har nätverkat vår hemsida med Telegram, vi är väldigt aktiva på Facebook, YouTube, TikTok och Instagram."

Bra innehåll är viktigt för en strategisk närvaro på nätet. För att synas behöver du kvalitetsinnehåll i din närvaro på sociala medier, i PR och för att skaffa nya kunder samt för att säkerställa långsiktig kundlojalitet.

Efter sju år utomlands sammanfattar Vadim Nay det utifrån sin egen erfarenhet: "Jag önskar att när människor har en dröm, kommer de att gå framåt!"