Alicanten liikenneruuhkat

Liikenne lisääntyy lähes kaikilla Generalitatin hallinnoimilla teillä liikenteen lisääntyessä pandemian aiheuttaman taantuman jälkeen - Torreviejan ja Dénian sisäänkäynnit ovat jälleen ongelmallisimmat kohdat, joissa yli 30 000 ajoneuvoa kulkee päivittäin.

Alicanten provinssin paikalliset tiet, joilla on tiheämpi liikenne, ovat entisestään pahentaneet ruuhkautumistaan, mikä näkyy aluepolitiikan, julkisten töiden ja liikkuvuuden ministeriön juuri julkaisemissa vuoden 2022 keskimääräisissä päivittäisissä tiedoissa. . Tutkimus osoittaa, kuinka liikenne yleistyi Alicanten raja-alueella Generalitatin hallinnoimilla teillä viime vuonna ja että osa niistä kirjasi erityisen paljon. Muutamia kertaluonteisia poikkeuksia oli, mutta koko verkostossa oli selkeä nousutrendi.

Liikenteen melu on haitaksi 45 oppilaitokselle ja lääketieteelliselle laitokselle Alicanten maakunnassa.

Ruuhkat Alicanten alueen teillä

Alicanten maakunnan vilkkain alueellinen moottoritie on CV-725, joka yhdistää AP-7-moottoritien Denisiin ja on pääsisäänkäynti pääkaupunkiin Marina Altaan. Viime vuonna kaupunkia lähimmän osuuden kautta kulki päivittäin 32 764 ajoneuvoa, lähes 3 % enemmän kuin vuonna 2021. Mutta lisäksi tien alkuosuudella oli 27 027 ajoneuvoa yksi kaista kumpaankin suuntaan; se myös kasvoi lähes 4 % vuodessa. Rajan toisessa päässä tilanne on samanlainen: Torreviejassa on päivittäin käytössä 30 586 CV-905:tä, mikä on 12,3 % enemmän kuin vuonna 2021. Toinen tämän tien osa, joka oli täysin jaettu, tuki myös 26 112 ajoneuvoa.

CV-905:llä on paljon yhteistä CV-725:n kanssa, koska se on tärkein pääsy rannikon kaupunkikeskukseen läheiseltä suuren kapasiteetin moottoritieltä, mutta lisäksi Torreviejan väkiluku on kaksinkertainen Denia. Tilanne on samanlainen La Nucian ja Benidormin välisellä CV-70:llä, jota käytti viime vuonna keskimäärin 27 363 ajoneuvoa päivässä. Tässä tapauksessa emme puhu turistipääkaupungin Marina Baixan pääsisäänkäynnistä, vaan tiheästi asutusta alueesta, jolla on jatkuva ruuhkautumisriski ja lisäksi ajon aikana on erityinen velvollisuus olla varovainen. Saapuminen Santa Polaan Elchestä numerolla CV-865 antaa hieman pienempiä, mutta yhtä korkeita lukuja, keskimääräisellä päivittäisellä intensiteetillä 20 297, mikä on 2,7 % enemmän kuin edellisenä vuonna. Tämä on jälleen tapa päästä rannikkokaupunkiin, tässä tapauksessa yhdistää se alueesi pääkaupunkiin. Siellä on viides valtatie, jolla on yli 20 000 päivittäistä liikennettä, CV-821, joka kulkee San Vicente del Raspeigin kaupunkikehätieltä San Juan d'Alacantiin ja joka, luovutettuaan useita osia kunnille, aloittaa matkansa. Vilafrancesan vieressä. Tämä on kuitenkin yksi harvoista poikkeuksista, sillä se menetti 9,5 % liikenteestä vuonna 2022 ja pysyi 21 713 ajoneuvossa päivässä.

Kuitenkin vain muutamilla pääteillä liikenne väheni viime vuonna. Yleisesti ottaen liikkuvuus lisääntyy kaikkien pandemian aiheuttamien rajoitusten poistamisen myötä. Melko paljon teitä, joilla ohittaa päivittäin yli 10 000 autoa, joista useimmissa on yksi kaista kumpaankin suuntaan, kuten CV-91 Orihuelasta Guardamariin, Javean ja Alfaz del Pin lähestymiset CV-734:llä ja CV-763:lla. ., CV-800:n alkuosuus Muxamelissa tai muun muassa Orihuelan risteyksessä A-7-moottoritien kanssa. Niissä kaikissa on ennakoitavissa, että suuri tiheys vaatii toimia tulevaisuudessa.